Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Recepty, RybySuroviny
- 150 g rybího filé
- 2 vejce
- 1 malá cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka mleté papriky
- čerstvá pažitka
- 2 lžíce vody
- olej
Postup Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a vložíme nakrájenou cibuli a rybí filé. Osolíme ho, opepříme a opečeme z jedné strany do zlatova. Filé otočíme, osolíme a opepříme i druhou stranu a posypeme špetkou papriky.
V misce rozšleháme vejce, přidáme dvě lžíce studené vody, mírně osolíme a vmícháme jemně nakrájenou pažitku (čás ji dáme stranou). Vejce nalijeme kolem filé a připravíme omeletu. Pánev můžeme přiklopit pokličkou, aby se lépe propekla i vrchní strana.
Podáváme s bramborem posypaným zbylou pažitkou.