Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny
Recepty, NápojeSuroviny
- 200 ml červeného vína
- 100 ml vody
- 1 hruška
- 1 jablko
- ½ lžičky mleté skořice
- 20 g vanilkového cukru
- 1 snítka máty
- ½ lžičky drceného badyánu
- 3 drcené hřebíčky
- 20 g rozinek
- 40 ml rumu
Postup Svařák s jablkem a hruškou s rozinkami v rumu podle Ondry Slaniny
Postup přípravy receptu
-
Hrušku a jablko zbavíme jadřince a vložíme do vysokorychlostního mixéru. Přidáme koření, vanilkový cukr, zalijeme vodou a vínem, přidáme lístky máty a zapneme na program kompot (Compote). Do hotového svařáku přidáme namočené rozinky v rumu i s rumem.