Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůtí stehno
70 g másla
100 ml bílého vína
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
250 g kuskusu
1 střední cuketa
1 červená paprika
1 bílá paprika
4 velká rajčata
4 jarní cibulky
petrželka
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Stehno omyjeme, osušíme, osolíme, poprášíme mletými paprikami, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby na 180°C.

  2. Po zapečení podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Na konci pečení pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cuketu, papriky a bílé části cibulek. Osolíme a podusíme doměkka - zelenina ale musí zůstat pevná.

  4. Rajčata omyjeme, seřízneme horní část a vnitřek vydlabeme.

  5. Kuskus připravíme podle návodu, smícháme ho s podušenou zeleninou, vmícháme zelené části cibulek, petrželku a lístky bazalky.

  6. Připravenou směsí naplníme rajčatové misky a vložíme do vyhřáté trouby, kde velice krátce zapečeme (spíš jen ohřejeme). Vzniklou šťávu z pečení servírujeme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!