Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 krůtí stehno
- 70 g másla
- 100 ml bílého vína
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 250 g kuskusu
- 1 střední cuketa
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- 4 velká rajčata
- 4 jarní cibulky
- petrželka
- čerstvá bazalka
- sůl
- olivový olej
Postup Krůtí stehno s rajčaty plněnými zeleninovým kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Stehno omyjeme, osušíme, osolíme, poprášíme mletými paprikami, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby na 180°C.
Po zapečení podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou nebo vývarem. Na konci pečení pekáček odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cuketu, papriky a bílé části cibulek. Osolíme a podusíme doměkka - zelenina ale musí zůstat pevná.
Rajčata omyjeme, seřízneme horní část a vnitřek vydlabeme.
Kuskus připravíme podle návodu, smícháme ho s podušenou zeleninou, vmícháme zelené části cibulek, petrželku a lístky bazalky.
Připravenou směsí naplníme rajčatové misky a vložíme do vyhřáté trouby, kde velice krátce zapečeme (spíš jen ohřejeme). Vzniklou šťávu z pečení servírujeme zvlášť.