Topinka a smetanové karé s žampiony.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřového karé
1 velká šalotka
3 stroužky česneku
1 plechovka celých žampionů
1 malá kapie červená
1 malá kapie žlutá
1 hrst hrášku
1 necelou malou naběračku vývaru, nebo jen vody
½ gelového kuřecího bujónu Dr. Oetker
½ krabičky panna gucina (Italská hustá smetana)
½ lžičky kurkumy
hrst zelené petrželky
olivový olej
sůl (bude-li potřeba)
bílý pepř
pár krajíců chleba
česnek
olej
Dále:
zelený salát little gem
kousek salátového okurku
pár cherry rajčátek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, petrželku nasekáme, šalotku a obě kapie na kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme a žampióny jen překrojíme na půlky.

  2. Na oleji usmažíme topinky, počesnekujeme a uložíme do tepla.

  3. Na pánvi s olejem osmažíme šalotku do sklovita, přidáme maso, opepříme a restujeme, až zbělá a změkne. Přidáme kurkumu, promícháme, dále prolisovaný česnek, žampiony, hrášek, vývar či vodu, bujón a necháme chvíli dusit.

  4. Nakonec přidáme smetanu, kapie, petrželku. Ochutnáme a je-li potřeba, osolíme a ještě opepříme. Už jen krátce povaříme a můžeme servírovat.

  5. Na každou topinku položíme list salátu, masovou směs a ozdobíme kousky kapie. Talíře zdobíme okurkou a cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!