Krůtí topinka s houbami a sušenými rajčaty
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g krůtích prsou
- 200 g čerstvých, nebo mražených hub
- 1 velká cibule
- 1 menší červená kapie
- 1 hrst hrášku
- 2-3 stroužky česneku
- 8 sušených rajčat naložených v oleji
- 1 kuřecí gelový bujón Knorr
- ½ dl vody, nebo vývaru
- ½ dl sladké smetany Rama 15%
- sůl
- pepř bílý
- 1 lžíce oleje
- Dále:
- krajíce chleba
- olej
- stroužek česneku
- pár listů salátu little gem
Postup Krůtí topinka s houbami a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli na drobno, kapii a houby na proužky a česnek prolisujeme.
Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby a dusíme až do změknutí. Přidáme utřený česnek, hrášek, sušená rajčata, osolíme, opepříme a necháme ještě krátce podusit.
Do druhé pánve s rozehřátým olejem dáme kousky masa, osolíme, opepříme a restujeme ze všech stran, až maso zbělá a je měkké.
Hotové maso přendáme do pánve s houbami, přidáme vodu, bujón a za stálého míchání necháme rozpustit. Nakonec přidáme smetanu, kapii, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem, solí a necháme už jen krátce provařit.
Servírujeme na osmažených topinkách potřených česnekem a obložených listy salátu.