Krůtí řízky na kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 gramů vykostěného krůtího masa (prodává se např. krůtí rolka)
- sůl
- celý pepř
- kari
- olej
- máslo
- mouka
- strouhanka
- vejce
- mléko
Postup Krůtí řízky na kari
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.
V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou klasickou směsí co se u nás prodává, ne pastou), čerstvě nadrceným pepřem a osolíme. Pokud možno odložíme trochu přiklopené uležet (čím déle poleží, tím více projdou chuti kari).
Rozkvedláme si vejce s podobným množstvím plnotučného mléka a troškou soli a pepře (jestli jsme maso hodně osolili, tak nyní není už nutno).
Krůtí řízky pak obalujeme v klasickém trojobalu, nejdříve hladká mouka, pak vejce a na konec strouhanka.
Na pánev dáme rozpustit plátek másla s olejem a řízky na něm pak do zlatova z obou stran osmažíme.