Housky z kysané smetany

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 ml mléka
1 vejce
150 ml kysané smetany
2 lžíce oleje
500 g hladké mouky
1 lžička sody
1/2 kostky droždí
1-2 lzicky soli

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsané výše. Necháme zadělat a vykynou těsto. To rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl rozdělíme dále na 3 dílky, ze kterých uděláme válečky a upleteme housky. Ty pomažeme mlékem, posypeme hrubou solí, kmínem apod. Hotové housky necháme ještě 15 minut kynout na plechu.

  2. Poté je vložíme do trouby, vyhřáté na 170°C a upečeme. Po upečení necháme housky na roštu vystydnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!