Zelňačka mazurská - Kapuśniak mazurski
Recepty, PolévkySuroviny
- Suroviny:
- 1 hlávka červeného zelí (cca ¾ kg)
- 1 l bujónu nebo vývaru
- 0,500 kg brambor
- 0,010 kg rozinek
- 1 cibule
- 1 PL mouky
- 2 PL másla
- 1 KL vinného octa – červený
- 2 ks bobkový list
- Kmín
- Cukr
- Pepř
Postup Zelňačka mazurská - Kapuśniak mazurski
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si spařím a namočím rozinky. Pro tentokrát se obejdu bez rumu.
Pokrájím si zelí, vykrojím košťál atd.
Pokrájené zelí strčím do kastrolu, zaliji vřícím vývarem, zvolna vařím. Oloupané brambory pokrájím na kostky a přihodím k zelí.
Pak přidám rozinky, kmín, koření, sůl pepř a trochu cukru.
Očistím a pokrájím cibuli, na másle ji zesklovatím a zapráším moukou. Přidám do polivky ještě několik minut povařím. Po stažení z ohně dochutím octem.