Maďarská kapustová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 600 g zelí
- 1 velká cibule
- 500 g brambor
- 1 červená chilli paprička
- 2 pikantní maďarské klobásy
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- hladká mouka
- 2 PL sladké papriky
- olej
- voda
- 5 stroužků česneku
Postup Maďarská kapustová omáčka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, chilli papričku a kolieska klobásy. Pridáme kocky zemiakov a chvíľu restujeme spolu.
Stiahneme z ohňa, prisypeme červenú mletú papriku a necháme ju rozpustiť.
Vrátime na oheň, zasypeme hladkou múkou a restujeme za stáleho miešania. Prilejeme 500 ml vody a varíme až vznikne hustá polievka, do ktorej pridáme prúžky kelu a koreniny okrem majoránky aj so soľou. Varíme pod pokrievkou do zmäknutia.
Do hotovej omáčky prelisujeme cesnak a pridáme rozomnutú majoránku, zamiešame a pod pokrievkou necháme chvíľu odstáť, aby sa omáčka pekne prevoňala a spojili všetky chute. Podávame horúce s krajcom čerstvého chleba.