Maďarská medvědí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší cibule
- 2 lžíce másla
- 200 g čerstvých žampionů
- 200 g brambor - oloupaných
- 50 g medvědího česneku
- 200 g zakysané smetany - pokojové teploty
- 1 plnější lžíce mleté sladké papriky
- necelá lžička pálivé papriky, dle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 1 l vývaru
- sůl
- pepř mletý
Postup Maďarská medvědí polévka
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a paprikami, ještě krátce smažíme, pak přisypeme brambory, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a opepříme dle chuti a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme pod poklicí, do změknutí brambor, za občasného promíchání.
Když máme brambory měkké, polévku odstavíme, přisypeme pokrájený medvědí česnek (trošku necháme na dozdobení) a vlijeme promíchanou zakysanou smetanu (část si ponecháme na dozdobení), řádně promícháme, případně dochutíme solí, pepřem a můžeme servírovat.
Na talířích polévku dozdobíme troškou zakysané smetany a medvědím česnekem.