Maďarská medvědí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší cibule
2 lžíce másla
200 g čerstvých žampionů
200 g brambor - oloupaných
50 g medvědího česneku
200 g zakysané smetany - pokojové teploty
1 plnější lžíce mleté sladké papriky
necelá lžička pálivé papriky, dle chuti
2 lžíce hladké mouky
cca 1 l vývaru
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na klínky pokrájené žampiony a smažíme do povadnutí. Vše zaprášíme moukou a paprikami, ještě krátce smažíme, pak přisypeme brambory, zalijeme vývarem, promícháme, osolíme a opepříme dle chuti a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme pod poklicí, do změknutí brambor, za občasného promíchání.

  2. Když máme brambory měkké, polévku odstavíme, přisypeme pokrájený medvědí česnek (trošku necháme na dozdobení) a vlijeme promíchanou zakysanou smetanu (část si ponecháme na dozdobení), řádně promícháme, případně dochutíme solí, pepřem a můžeme servírovat.

  3. Na talířích polévku dozdobíme troškou zakysané smetany a medvědím česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!