Kuřecí s paprikovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
200 g čabajky chorizy nebo pikantní paprikové klobásy či čabajky
5 čerstvých paprik (nejlépe červené)
100 g slaniny
1 menší cibule
1 stroužek česneku
1-2 polévkové lžíce zakysané smetany
1 kávová lžička uzené papriky
1 kávová lžička sladké červené papriky
čerstvá bazalka
sušená bazalka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vložíme 3 papriky do trouby pod gril, pečeme tak dlouhou, až se nám na nich objeví černé puchýře.

  2. Poté je horké vložíme do mikrotenového sáčku, lépe se sloupnou.

  3. Do kuřecích prsou nařízneme kapsu, zvenku osolíme a zevnitř posypeme uzenou paprikou.

  4. Kapsy naplníme nastrouhaným nebo jemně nakrájeným chorizem nebo klobásou. Okraje přimáčkneme k sobě nebo je spíchneme jehlami.

  5. Posypeme sušenou bazalkou.

  6. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme, vyjmeme a dáme na pekáčku dopéct do rozpálené trouby na 200 C cca 10 minut.

  7. Ve výpeku orestujeme cibuli, nakrájenou slaninu, popř. i zbytek náplně, přidáme oloupané a nakrájené upečené papriky, posypeme sladkou paprikou, osolíme a mírně podlijeme vodou.

  8. Dusíme 5 minut, vložíme posekaný česnek, provaříme a vše rozmixujeme.

  9. Vrátíme zpět, přidáme nakrájené zbylé papriky a dusíme na skus. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou vody.

  10. Nakonec vmícháme teplou kysanou smetanu a posekanou bazalku.

  11. Promícháme, provaříme, dochutíme a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!