Risotto s červenou řepou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 menší červené řepy
- 1 cibule
- 1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
- 2 – 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- olej
- sůl
- pepř
Postup Risotto s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu ve slupce uvaříme nebo upečeme v troubě doměkka, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme rýží a za stálého míchání opékáme, až než se rýže rovnoměrně obalí olejem a cibulkou a mírně zbělá. Poté přilijeme půl hrnku vývaru a necháme vstřebat.
Přilijeme dalších půl hrnku vývaru a opět za občasného zamíchání necháme vstřebat. Poté přilijeme celý hrnek vývaru, přiklopíme pokličkou, stáhneme plotýnku na nejnižší stupeň a za občasného zamíchání vaříme.
Po deseti minutách vmícháme nastrouhanou červenou řepu a ochutíme tymiánem, solí a čerstvě namletým pepřem. Je-li potřeba, přiléváme další vývar, a vaříme, až než rýže změkne a získá krémovou konzistenci.
Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, nejlépe čerstvým tymiánem, ale poslouží i zelená petrželka.