Risotto s červenou řepou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 menší červené řepy
1 cibule
1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
2 – 3 hrnky zeleninového vývaru
1 lžička sušeného tymiánu
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu ve slupce uvaříme nebo upečeme v troubě doměkka, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

  2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme rýží a za stálého míchání opékáme, až než se rýže rovnoměrně obalí olejem a cibulkou a mírně zbělá. Poté přilijeme půl hrnku vývaru a necháme vstřebat.

  3. Přilijeme dalších půl hrnku vývaru a opět za občasného zamíchání necháme vstřebat. Poté přilijeme celý hrnek vývaru, přiklopíme pokličkou, stáhneme plotýnku na nejnižší stupeň a za občasného zamíchání vaříme.

  4. Po deseti minutách vmícháme nastrouhanou červenou řepu a ochutíme tymiánem, solí a čerstvě namletým pepřem. Je-li potřeba, přiléváme další vývar, a vaříme, až než rýže změkne a získá krémovou konzistenci.

  5. Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, nejlépe čerstvým tymiánem, ale poslouží i zelená petrželka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!