Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou

Recepty, Grilování

Suroviny

meloun galia
hrušky
jablka
limetková šťáva
ocet balsamico
chilli paprička
vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku.

  2. Hrušku podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablko rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou.

  3. Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme ho na hustý sirup (redukci).

  4. Na rozpálený gril položíme grilovací pánev nebo aluminiový tácek a kousky ovoce ogrilujeme po obou stranách.

  5. Teplé přendáme na talíře, přelijeme redukcí a posypeme nasekanou papričkou (kdo nemá rád kombinaci slakého a pikantního, papričku vynechá). Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!