Marinovaná kuřecí prsíčka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích prsíček
1 smetana na vaření
4 stroužky česneku
2 cibule
2 lžíce sladkého kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
grilovací koření
mletá sladká paprika
pepř
sůl
tvrdý sýr (eidam)
máslo na plech

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem.

  2. Postupně v ní po jednom obalíme naklepaná prsíčka, která skládáme vedle sebe na máslem pořádně vymaštěný plech či pekáč.

  3. Na prsíčka klademe na kolečka nakrájené cibule a zalijeme zbylou marinádou z mísy.

  4. Plech přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 40 min.

  5. Poté sundáme alobal a bohatě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, dopečeme dalších 10 minut. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!