Přílohový kuskus se žampiony

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g kuskusu
30 g cibule
150 - 200 g čerstvých žampionů
1 lžíce oleje
sůl
drcený kmín
možno vývar (na zalití kuskusu)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhané žampiony, osolíme, přidáme drcený kmín a lžíci vody, krátce podusíme a odstavíme.

  2. Kuskus odměříme v nějaké nádobě, přidáme k žampionům a na 1 díl kuskusu přidáme zhruba 1,5 až 1,7 díly vařící osolené vody nebo vývaru. Pokud se v žampionech nevydusila všechna tekutina, tak s ní musíme počítat v odměřování.

  3. Kuskus po zalití vařící tekutinou přikryjeme pokličkou a po zhruba 10 minutách promícháme vidličkou. Pokud se nám zdá kuskus ještě tvrdý, tak přidáme trochu vařící tekutiny a necháme chvíli vsáknout. Já osobně jsem použila na jeden díl kuskusu jeden a třičtvtě dílu tekutiny, stačilo i malinko méně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!