Přílohový kuskus se žampiony
Recepty, PřílohySuroviny
- 250 g kuskusu
- 30 g cibule
- 150 - 200 g čerstvých žampionů
- 1 lžíce oleje
- sůl
- drcený kmín
- možno vývar (na zalití kuskusu)
Postup Přílohový kuskus se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na oleji do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhané žampiony, osolíme, přidáme drcený kmín a lžíci vody, krátce podusíme a odstavíme.
Kuskus odměříme v nějaké nádobě, přidáme k žampionům a na 1 díl kuskusu přidáme zhruba 1,5 až 1,7 díly vařící osolené vody nebo vývaru. Pokud se v žampionech nevydusila všechna tekutina, tak s ní musíme počítat v odměřování.
Kuskus po zalití vařící tekutinou přikryjeme pokličkou a po zhruba 10 minutách promícháme vidličkou. Pokud se nám zdá kuskus ještě tvrdý, tak přidáme trochu vařící tekutiny a necháme chvíli vsáknout. Já osobně jsem použila na jeden díl kuskusu jeden a třičtvtě dílu tekutiny, stačilo i malinko méně.