Přílohový salát z opečených brambor
Recepty, PřílohySuroviny
- 10 nových brambor s pěknou slupkou
- 2 neoloupané stroužky česneku
- 3 stonky zelené cibulky
- 1/2 salátové okurky
- kelímek zakysané smetany
- 4 lžíce majonézy
- olej
- pepř
- sůl
Postup Přílohový salát z opečených brambor
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře umyjeme a nakrájíme je na kostičky o hraně cca 1cm. Osušíme je utěrkou - musíme je pořádně promnout. Lepší je použít pevnější papírovou nebo starší látkovou - na látkové zůstávají skvrny. Důležité je brambory neproplachovat vodou a nesolit, jinak se při opékání rozpadají a lepí k sobě.
V pánvi rozpálíme olej a když se z něj začne mírně kouřit, vložíme brambory a neoloupané plátky česneku. Prohazujeme a opékáme doměkka. Trvá to asi 10-12 minut. Chvilkami můžeme přikrýt pokličkou.
Opečené brambory scedíme, osolíme, přidáme k nim nakrájenou zelenou cibulku a přiklopíme. Necháme cibulku zavadnout a potom odkryjeme a necháme vychladnout.
Ke kostičkám brambor přidáme tenká čtvrt-kolečka salátové okurky, smetanu smíchanou s majonézou a dochutíme pepřem.
Podáváme nejlépe ihned, aby okurka nepustila příliš vody (my jsme ho ale měli i druhý den a byl stále dobrý.)