Bábovka s jablkem a Margotkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
175 g cukru krupice
3 vejce
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
250 ml mléka
strouhaná citronová kůra
1 tyčinka Margot
1 oloupané větší jablko
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, pak střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, oloupané a na jemno nastrouhané jablko a nahrubo nastrouhanou tyčinku Margot. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, větší část těsta vlijeme do formy, zbylé těsto obarvíme kakaem, vlijeme na těsto ve formě.

  3. Troubu předehřejeme na 175°C, vložíme formu s těstem a pečeme 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!