Bábovka s jablkem a Margotkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 175 g cukru krupice
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 250 ml mléka
- strouhaná citronová kůra
- 1 tyčinka Margot
- 1 oloupané větší jablko
- 1 lžíce kakaa
Postup Bábovka s jablkem a Margotkou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, pak střídavě mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, oloupané a na jemno nastrouhané jablko a nahrubo nastrouhanou tyčinku Margot. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, větší část těsta vlijeme do formy, zbylé těsto obarvíme kakaem, vlijeme na těsto ve formě.
Troubu předehřejeme na 175°C, vložíme formu s těstem a pečeme 50 minut.