FIT bagetky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml (g) vody
30 g oleje
lžička cukru
1,5 lžičky soli
50 g mletého lněného semínka
50 g žitné chlebové mouky
330 g hladké mouky
15-18 g droždí
Kdo má rád, může přidat půl malé lžičky drceného kmínu – lehounce doplní chuť bagetek.

Postup přípravy receptu

  1. Lněné semínko si umelu v tříštivém kávomlýnku.

  2. Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  4. Všechny necháme vykynout na plechu s pečícím papírem (nebo bagetovém plechu) a pak, potřené vejcem, upečeme ve vyhřáté troubě (200°C asi 25 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!