Kuřecí játra se špekem a pórkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 kg kuřecích jater
10 dkg špeku
1 cibule
cca 10-15 cm bílé části pórku
2 očištěné paprikové lusky
1 kávová lžička Solamylu
1 kávová lžička sojové omáčky
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, špek nakrájíme na kostičky cca 1/2 x 1/2 cm, oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na půlměsíčky, paprikové lusky nakrájíme na proužky.

  2. Špek vyškvaříme a škvarečky vybereme. Na tuku od škvaření opečeme cibuli, pórek a papriku, přidáme játra, okořeníme je solí (soli se nebojte, kuřecí játra po ní neztvrdnou), pepřem, kmínem a sojovou omáčkou a zasypeme Solamylem. Promícháme a zalijeme cca 1 dl vody nebo vývaru. Jen krátce povaříme, vrátíme do směsi škvarečky a lehce promícháme.

  3. Podáváme s dušenou rýží, kuskusem, bramborami nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!