Polévka s domácí tarhoňou
Recepty, PolévkySuroviny
- polohrubá mouka
- 1 vejce
- trocha vody (na přípravu tarhoni)
- mletá paprika sladká nebo pálivá
- 1 ks cibule
- 1 ks červené papriky
- 2 ks rajčat
- 2 ks větších brambor
- sůl
- pepř
- olej
Postup Polévka s domácí tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme těsto na tarhoňu - vypracujeme mouku, vejce a trochu vody do tuhého stavu. Dále těsto rozdrobíme na cca 1 cm droby a necháme chvíli odpočinout.
Do hrnce dáme lžíci oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a zprudka osmahneme (né do zlatova), dále přidáme cca 1 lžíci mleté papriky, přidáme na drobno nakrájená rajčata a zalejeme vlažnou vodou (cca 1,5 litru). Přidáme na kostky nakrájenou papriku a brambory. Přikrejeme pokličkou a vaříme.
Mezitím si tarhoňu připravíme ve vroucí osolené vodě, poté zprudka osmahneme na pánvi na oleji a přidáme do polévky.
Vaříme do měkka, přidáme pepř a sůl dle chuti a dobrou chuť.