Tymiánové plátky ve smetanové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 větší plátky vepřové kýty
- 2 smetany na vaření
- 1 zakysaná smetana
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky tymiánu
- grilovací koření
- mletý pepř
- sůl
- 1 cibule
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Tymiánové plátky ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Plátky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zaprášíme hladkou moukou a zprudka restujeme na troše oleje.
Opečené plátky vyjmeme a na olej s výpekem dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme utřený česnek a osmažíme. Zalijeme všemi smetanami, přidáme tymián a vložíme zpět maso. Dusíme doměkka, případně trošku podlijeme, poté podle chuti dosolíme.