Tymiánové plátky ve smetanové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 větší plátky vepřové kýty
2 smetany na vaření
1 zakysaná smetana
4 stroužky česneku
2 lžičky tymiánu
grilovací koření
mletý pepř
sůl
1 cibule
olej
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Zaprášíme hladkou moukou a zprudka restujeme na troše oleje.

  2. Opečené plátky vyjmeme a na olej s výpekem dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme utřený česnek a osmažíme. Zalijeme všemi smetanami, přidáme tymián a vložíme zpět maso. Dusíme doměkka, případně trošku podlijeme, poté podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!