Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 svazek naťové cibulky
- 200 g malých žampiónů
- 1 žlutá paprika
- 1 bílá paprika
- 2 červené kapie
- 3-4 cibule
- 3 malé mrkve
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce krémžské hořcice
- 2 bujóny
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 2 velká rajčata
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka.
Na pánvi rozehřejeme olej a usmažíme na něm cibuli. Až začne růžovět, tak přidáme nakrájené maso, promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.
Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 - 20 minut. Nepodléváme, občas zamícháme, zelenina pustí šťávu.
Jakmile je maso měkké, odkryjeme a přidáme bujóny. V malém množství vody rozmícháme mouku s hořčicí a vlijeme do pánve.
Povaříme asi 3 minuty a přidáme propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.