Zeleninová pánev s kuřecími prsíčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 svazek naťové cibulky
200 g malých žampiónů
1 žlutá paprika
1 bílá paprika
2 červené kapie
3-4 cibule
3 malé mrkve
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce krémžské hořcice
2 bujóny
2 lžíce sterilovaného hrášku
2 velká rajčata
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupané středně velké cibule nakrájíme na půlkolečka.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a usmažíme na něm cibuli. Až začne růžovět, tak přidáme nakrájené maso, promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.

  3. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 - 20 minut. Nepodléváme, občas zamícháme, zelenina pustí šťávu.

  4. Jakmile je maso měkké, odkryjeme a přidáme bujóny. V malém množství vody rozmícháme mouku s hořčicí a vlijeme do pánve.

  5. Povaříme asi 3 minuty a přidáme propláchnutý a okapaný sterilovaný hrášek. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!