Kečup z papiňáku

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1000 g zralých rajčat
800 g čerstvých paprik
600 g cibule
100 ml octa
80 ml oleje
80 g krystalového cukru (podle sladkosti rajčat můžeme ubrat,nebo přidat)
3 cm celé skořice
7 hřebíčků
7 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1,5 lžičky soli
velký stonek libečku i s lístky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na větší dílky. Na dno papiňáku dáme nerezovou podložku a vložíme všechnu zeleninu, sůl, ocet a koření, které pro snadnější vybrání vložíme do vajíčka na luhování čaje.

  2. Uzavřeme víkem a od doby varu vaříme pod tlakem 15 minut.

  3. Hrnec ochladíme, otevřeme, vybereme koření a podložku. Ponorným mixérem vše rozmixujeme. Na větší kastrol dáme cedník s jemnými oky a rozmixovanou zeleninu propasírujeme.

  4. Kastrol dáme na největší plotýnku sporáku, přidáme olej a za občasného zamíchání necháme na silném plameni odpařit do námi požadované hustoty. Přidáme cukr a ještě chvilku povaříme. Horké za pomocí trychtýře naplníme do sklenic a zavíčkujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!