Kečup z papiňáku
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1000 g zralých rajčat
- 800 g čerstvých paprik
- 600 g cibule
- 100 ml octa
- 80 ml oleje
- 80 g krystalového cukru (podle sladkosti rajčat můžeme ubrat,nebo přidat)
- 3 cm celé skořice
- 7 hřebíčků
- 7 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1,5 lžičky soli
- velký stonek libečku i s lístky
Postup Kečup z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na větší dílky. Na dno papiňáku dáme nerezovou podložku a vložíme všechnu zeleninu, sůl, ocet a koření, které pro snadnější vybrání vložíme do vajíčka na luhování čaje.
Uzavřeme víkem a od doby varu vaříme pod tlakem 15 minut.
Hrnec ochladíme, otevřeme, vybereme koření a podložku. Ponorným mixérem vše rozmixujeme. Na větší kastrol dáme cedník s jemnými oky a rozmixovanou zeleninu propasírujeme.
Kastrol dáme na největší plotýnku sporáku, přidáme olej a za občasného zamíchání necháme na silném plameni odpařit do námi požadované hustoty. Přidáme cukr a ještě chvilku povaříme. Horké za pomocí trychtýře naplníme do sklenic a zavíčkujeme.