Kuskusové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 120 g kuskusu
- 130 g hladké mouky
- 130 g javorového sirupu
- 100 g mletých mandlí
- 100 g oleje
- 2 lžíce mletých lněných semínek
- 1/2 lžičky mandlového aroma
- 1/4 lžičky soli
- povidla nebo hustý džem
Postup Kuskusové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Kuskus, mouku, mandle, lněná semínka a sůl smícháme v míse.
V menší misce smícháme olej s javorovým sirupem a mandlovým extraktem. Vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud se vše nespojí.
Poté část těsta odebereme, vyválíme kuličku velikosti vlašského ořechu a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkama necháme dostatečný rozestup.
Lžičkou kuličky zploštíme a prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme trochu povidel nebo džemu.
Pečeme v předhráté troubě na 180°C 12-15 minut nebo dokud není povrch sušenek zlatý.
Opatrně přendáme sušenky na mřížku a necháme vychladit. Při přendavání jsou sušenky ještě měkčí, ale vychladnutím ztvrdnou. V uzavíratelné nádobě vydrží sušenky až 2 týdny.