Kuskusové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g kuskusu
130 g hladké mouky
130 g javorového sirupu
100 g mletých mandlí
100 g oleje
2 lžíce mletých lněných semínek
1/2 lžičky mandlového aroma
1/4 lžičky soli
povidla nebo hustý džem

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus, mouku, mandle, lněná semínka a sůl smícháme v míse.

  2. V menší misce smícháme olej s javorovým sirupem a mandlovým extraktem. Vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud se vše nespojí.

  3. Poté část těsta odebereme, vyválíme kuličku velikosti vlašského ořechu a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkama necháme dostatečný rozestup.

  4. Lžičkou kuličky zploštíme a prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme trochu povidel nebo džemu.

  5. Pečeme v předhráté troubě na 180°C 12-15 minut nebo dokud není povrch sušenek zlatý.

  6. Opatrně přendáme sušenky na mřížku a necháme vychladit. Při přendavání jsou sušenky ještě měkčí, ale vychladnutím ztvrdnou. V uzavíratelné nádobě vydrží sušenky až 2 týdny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!