Ryba dělaná v papilotě a zelenina na másle

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce ryby (podle počtu strávníků 2 ks na porci), druh ryby jakou máme rádi, mořskou nebo sladkovodní
1 citron
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
2 mrkve
kousek brokolice
hrst zelených fazolek
kousek květáku
pepř
sůl
bylinky např. kopr, rozmarýn, tymián
sušená bazalka, estragon, oregano

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220° C. Očistíme a nakrájíme čerstvou zeleninu, mraženou propláchneme na sítku a necháme okapat (měla jsem fazolky a květák z mrazáku). Očištěné porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Na větší kus alobalu stříkneme nebo nakapeme olej, položíme 2 kousky ryby, postříkáme olejem i vršek a přidáme čerstvé bylinky.

  2. Alobal uzavřeme shora i obou bočních stran několikerým přeložením a spojem vzhůru dáme do zapékací misky. Vložíme do předehřáté trouby na 12-13 minut. Současně čerstvou zeleninu předvaříme 4 minuty v páře a všechnu i mraženou dáme do hlubší pánve na rozehřáté máslo. Osolíme, přidáme špetku sušených bylinek nebo použijeme namíchanou bylinkovou sůl a orestujeme.

  3. Podáváme s vařenými bramborami, rybou v papilotě nebo ji vyndáme a poklademe na talíř se zeleninou. Kdo má rád vaření v jednom hrnci, může dát na alobal brambory i zeleninu, na to porce ryby, uzavřít a dělat společně, pak podáváme celou papilotu otevřenou na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!