Zeleninová polévka s tofu knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 pórku
- 350 g zelených fazolek
- 200 g žampionů
- olej
- 1 lžíce kurkumy
- 1 mrkev
- sůl
- mletý bílý pepř
- Na knedlíčky:
- 2 kostky droždí
- 4 lžíce bílého tofu
- 4 lžíce jemných ovesných vloček
- 2 lžíce dětské krupičky
- majoránka
- sůl
- olej
- 1 vajíčko
- 1 lžíce mléka
Postup Zeleninová polévka s tofu knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Polievka: Na oleji orestujeme narezaný pór a šampiňóny. Pridáme fazuľku a ešte 2 minúty opražíme. Vsypeme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme potrebným množstvom horúcej vody. Varíme 10 minút.
Potom vložíme do polievky knedličky a povaríme na jemnom plameni cca 5-8 minút.
Hotovú polievku v tanieri posypeme nahrubo nastrúhanou mrkvou.
Knedličky: Na troške oleja rozpustíme droždie s mliekom a odstavíme z ohňa. Pridáme vidličkou popučené tofu, vajíčko, vločky, krupičku, soľ, majorán, dobre premiešame a necháme 15 minút stáť. Z masy vytvarujeme malé guľôčky, priemer asi 2 cm a zavaríme ich do polievky.