Zeleninová polévka s tofu knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 pórku
350 g zelených fazolek
200 g žampionů
olej
1 lžíce kurkumy
1 mrkev
sůl
mletý bílý pepř
Na knedlíčky:
2 kostky droždí
4 lžíce bílého tofu
4 lžíce jemných ovesných vloček
2 lžíce dětské krupičky
majoránka
sůl
olej
1 vajíčko
1 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Polievka: Na oleji orestujeme narezaný pór a šampiňóny. Pridáme fazuľku a ešte 2 minúty opražíme. Vsypeme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme potrebným množstvom horúcej vody. Varíme 10 minút.

  2. Potom vložíme do polievky knedličky a povaríme na jemnom plameni cca 5-8 minút.

  3. Hotovú polievku v tanieri posypeme nahrubo nastrúhanou mrkvou.

  4. Knedličky: Na troške oleja rozpustíme droždie s mliekom a odstavíme z ohňa. Pridáme vidličkou popučené tofu, vajíčko, vločky, krupičku, soľ, majorán, dobre premiešame a necháme 15 minút stáť. Z masy vytvarujeme malé guľôčky, priemer asi 2 cm a zavaríme ich do polievky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!