Bábovka se skořicí II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru moučka
- 150 g Hery
- 4 vajíčka
- asi 1,5 dl mléka
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžičky skořice
- kůra z půlky citronu
- 1/2 prášku do pečiva
Postup Bábovka se skořicí II.
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a citronovou kůru.
Do třetiny těsta vmícháme 3 lžičky skořice. Bábovkovou formu předem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Formu střídavě naplníme světlým těstem a skořicovým těstem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180°C. Po upečení necháme prochladnout, vyklopíme a pocukrujeme.