Bábovka se skořicí II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g cukru moučka
150 g Hery
4 vajíčka
asi 1,5 dl mléka
1 vanilkový cukr
3 lžičky skořice
kůra z půlky citronu
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a citronovou kůru.

  3. Do třetiny těsta vmícháme 3 lžičky skořice. Bábovkovou formu předem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Formu střídavě naplníme světlým těstem a skořicovým těstem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180°C. Po upečení necháme prochladnout, vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!