Kořeněné kuřecí soté se smetanou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích prsou
1 větší cibule
200 ml smetany
2 vrchovaté lžíce Mascarpone
1,5 lžičky kari
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky mletého kardamonu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce Worcesterové omáčky
pár kapek citrónové stavy
drcený pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kureci maso nakrajime na tenke nudlicky, pokapeme stavou z citronu, pridame sojovou omacku, worcester omacku, drceny pepr, promichame a nechame pul hodiny prolezet (pri pokojove teplote).

  2. Na olivovem oleji osmahneme na prouzky nakrajenou cibuli, po chvilce pridame nalozene maso a zprudka restujeme. Prisypeme nove koreni, kardamon, kari a promichame. Nakonec vmichame mascarpone a smetanu. Nechame prohrat a dochutime soli a peprem. Pokud je smes prilis ridka, zahustime trochou mouky. Podavame s varenou ryzi. Pokrm muzeme posypat oprazenymi piniovymi orisky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!