Kořeněné kuřecí soté se smetanou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 200 ml smetany
- 2 vrchovaté lžíce Mascarpone
- 1,5 lžičky kari
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- pár kapek citrónové stavy
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Kořeněné kuřecí soté se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Kureci maso nakrajime na tenke nudlicky, pokapeme stavou z citronu, pridame sojovou omacku, worcester omacku, drceny pepr, promichame a nechame pul hodiny prolezet (pri pokojove teplote).
Na olivovem oleji osmahneme na prouzky nakrajenou cibuli, po chvilce pridame nalozene maso a zprudka restujeme. Prisypeme nove koreni, kardamon, kari a promichame. Nakonec vmichame mascarpone a smetanu. Nechame prohrat a dochutime soli a peprem. Pokud je smes prilis ridka, zahustime trochou mouky. Podavame s varenou ryzi. Pokrm muzeme posypat oprazenymi piniovymi orisky.