Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce chlazených filetů z tilapie (ne zmražených)
- šťáva z 2 citronů
- sůl
- bílý pepř
- 60 g másla
- 250 g hnědých žampionů
- 200 g mozzarelly
- bazalka
- zelená cibulková nať
- drcený kmín
Postup Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet.
Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj porce ryb. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ryby zvolna cca 10 minut na 160-170 stupňů.
Houby si mezitím očistíme, pokrájíme a zpěníme je na zbytku másla. Mírně houby osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme.
Předpečenou rybu vyndáme, pokryjeme ji nakrájenými plátky mozzarely a dopečeme ještě na cca 5-10 minut, jen co se sýr roztaví.
Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme podušenými houbami, posypeme posekanou bazalkou a zelenými natěmi. Podáváme s pečenými bramborami, domácími hranolkami nebo jen s pečivem a salátem.