Malinovo-borůvkový koláč s drobenkou (Low carb)
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- špetka soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- citronová kůra
- 100 g mandlové mouky
- 50 g kokosové mouky
- Náplň:
- 250 g tučného tvarohu
- 190 g zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 vejce
- 2 lžíce sladidla - použila jsem Erythritol
- 1 1/2 hrnku malin a borůvek
- mandlové plátky
- Drobenka:
- 10 g másla
- 1 lžíce mandlové mouky
- 1 lžíce kokosové mouky
- 1 lžíce sladidla - použila jsem Erythritol
Postup Malinovo-borůvkový koláč s drobenkou (Low carb)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jsem připravila těsto. Do mísy jsem dala vejce, máslo, sůl a vše jsem důkladně promíchala.Dále jsem přidala citronovou šťávu, citronovou kůru a opět jsem vše zamíchala. Nakonec jsem přisypala mandlovou mouku, kokosovou mouku a umíchala těsto.
Těsto jsem přendala do koláčové formy, vyložené pečicím papírem. Boky formy jsem vymazala máslem. Těsto jsem mokrými prsty a dlaní vymačkala po celé ploše a vytvořila jsem okraj. Nakonec jsem těsto propíchala vidličkou, formu jsem přendala na plech a ten vložila do předehřáté trouby na 180°C. Základnu jsem pekla 15 minut.
Mezitím jsem připravila náplň. Smíchala jsem tvaroh, zakysanou smetanu citronovou šťávu, vejce, sladidlo. Vše jsem důkladně promíchala a náplň jsem vlila na předpečený korpus. Povrch jsem zasypala borůvkami a malinami. Koláč jsem vložila na dalších 15 minut zpět do trouby a připravila jsem drobenku.
Na tu jsem potřebovala máslo,mandlovou mouku, kokosovou mouku a sladidlo. Ze všech surovin jsem vytvořila drobenku, ale protože se mi jí zdálo málo, přidala jsem ještě jednu dávku. Ve výsledku jsem tedy měla dvojitou dávku.
Po 15 minutách jsem vyndala koláč z trouby a zasypala ho drobenkou. Nakonec jsem přidala ještě plátky mandlí. Koláč jsem vrátila do trouby dopéct. Doba pečení závisí na vaší troubě. Koláč vytáhněte, jakmile zezlátne drobenka a plátky mandlí.
Po upečení nechte koláč důkladně vychladnout. Kdo chce, může ho po vychladnutí ještě pocukrovat.