Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězího zadního
- 1 větší cibuli
- porek asi 5 cm
- rozmarýn
- tymián
- oregáno
- čerstvá majoránka
- hladolistá petrželka(množství bylinek si dá každý kolik chce)
- 6 sušených rajčat
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL oleje ze sušených rajčat
- podle potřeby hovězí vývar
- 50 g slaniny nebo špeku
- sůl
- citronový pepř
Postup Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.
Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hodiny uležet.
V kastrolu rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa restujeme cibuli a pórek.
Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby, rozehřáté na 160°C. Pečeme asi 2 až 3 hodiny, záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky.
Výpek rozmixujeme, je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.