Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g hovězího masa (např. kližka, krk)
- 50 g slaniny
- 1 větší cibule
- 1 hrst mraženého hrášku nebo odpovídající množství sterilovaného
- 1 červená kapie
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
- pepř
- několik větviček čerstvého tymiánu
- olej
Postup Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kostičky slaniny. Necháme je trochu rozpustit a vložíme osolené a opepřené maso upravené na větší kousky. Opečeme ho ze všech stran, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci protlaku a společně restujeme přibližně 5 minut.
Vše přendáme do nádoby PH, podlijeme vývarem, přidáme lístky tymiánu a pomalíme cca 4 hodiny na High. V trošce vody rozmícháme lžíci mouky a 30 minut před koncem přidáme k masu. Rozšleháme a necháme provařit. Krátce před koncem vložíme jemné nudličky kapie i hrášek a společně dovaříme. Zelenina by neměla být rozvařená.
Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem. Podáváme např. s knedlíkem nebo s rýží.