Hrníčkové makové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1/2 kosty másla
8 lžíc mléka
3 vejce
citrónová kůra
vanilkový cukr
Náplň:
1 hrnek mletého máku
1 hrnek mléka
5 lžic krupicového cukru
špetka mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru.

  2. Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na chvíli do lednice odležet.

  3. Poté těsto rozdělíme na dvě části.

  4. Jednu část ručně roztlačíme na pečícím vyložený plech a naneseme makovou náplň.

  5. Druhou část na pomoučněném vále vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme plátky, které klademe na náplň do tvaru mřížky. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 30-35 minut.

  6. Náplň - V hrnci svaříme mléko, přidáme mák a chvíli povaříme. Poté odstavíme z plotny, přidáme cukr, skořici a dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!