Hrníčkové makové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 kosty másla
- 8 lžíc mléka
- 3 vejce
- citrónová kůra
- vanilkový cukr
- Náplň:
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek mléka
- 5 lžic krupicového cukru
- špetka mleté skořice
Postup Hrníčkové makové řezy
Postup přípravy receptu
-
Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru.
Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na chvíli do lednice odležet.
Poté těsto rozdělíme na dvě části.
Jednu část ručně roztlačíme na pečícím vyložený plech a naneseme makovou náplň.
Druhou část na pomoučněném vále vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme plátky, které klademe na náplň do tvaru mřížky. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 30-35 minut.
Náplň - V hrnci svaříme mléko, přidáme mák a chvíli povaříme. Poté odstavíme z plotny, přidáme cukr, skořici a dobře promícháme.