Hrníčkové müsli

Recepty, Pro děti

Suroviny

4 hrnky ovesných vloček
1 hrnek kokosu
1 hrnek mletých ořechů
0,5 hrnku oleje (jednoduše řepkový)
1 konzerva Salka nebo Pikaa (397 g)
1 lžíce skořice
+ dle chuti kousky ořechů, drcené kakaové boby, kokosové vločky,... co kdo rád

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme vločky, kokos, mleté ořechy a skořici. Můžeme případně přidat i další suroviny, které nám přijdou k chuti.

  2. Přidáme konzervu Salka (pro světlou verzi s vůní kokosu) nebo konzervu Pikaa (pro čokoládové müsli). Poté vlijeme olej a umícháme lepivou, ale drobivou směs.

  3. Směs rozprostřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby na cca 160-170°C. Pečeme 10 minut, poté müsli opatrně otočíme klasickou obracečkou a prohodíme plechy. Dopékáme dalších 10 minut dozlatova.

  4. Než ochutnáme a naplníme sklenice, necháme müsli zcela vychladnout na plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!