Uhlířina se zelím (po mém)
Recepty, OstatníSuroviny
- 500 g brambor
- 400 kysaného zelí
- 120 g uzeného bůčku nebo slaniny
- 1 velká cibule
- sádlo podle potřeby
- sůl
- kmín
- Noky:
- hrnek polohrubé mouky
- 2 velká vejce
- 1-2 lžíce mléka
- na špičku nože kypřící prášek
- špetka soli
Postup Uhlířina se zelím (po mém)
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezitím smícháme mouku s vejci, zbytkem surovin a uděláme tužší těstíčko. Chvíli ho necháme odpočinout.
Nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme zelí. Dusíme doměkka a dochutíme. Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na sádle dozlatova a dokřupava.
Když jsou brambory téměř měkké, vykrajujeme mokrou lžíci noky a vkládáme k vařícím bramborám. Dovaříme a scedíme. Vodu můžeme uchovat jako základ pro česnečku nebo bramboračku.
Zelí se slaninou, brambory s noky a osmaženou cibuli smícháme. Společně krátce prohřejeme a ihned podáváme.