Uhlířina se zelím (po mém)

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g brambor
400 kysaného zelí
120 g uzeného bůčku nebo slaniny
1 velká cibule
sádlo podle potřeby
sůl
kmín
Noky:
hrnek polohrubé mouky
2 velká vejce
1-2 lžíce mléka
na špičku nože kypřící prášek
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme vařit do osolené vody s kmínem. Mezitím smícháme mouku s vejci, zbytkem surovin a uděláme tužší těstíčko. Chvíli ho necháme odpočinout.

  2. Nakrájenou slaninu vyškvaříme a přidáme zelí. Dusíme doměkka a dochutíme. Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na sádle dozlatova a dokřupava.

  3. Když jsou brambory téměř měkké, vykrajujeme mokrou lžíci noky a vkládáme k vařícím bramborám. Dovaříme a scedíme. Vodu můžeme uchovat jako základ pro česnečku nebo bramboračku.

  4. Zelí se slaninou, brambory s noky a osmaženou cibuli smícháme. Společně krátce prohřejeme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!