Smažená obalovaná játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g jater dle chuti: drůbeží, králičí, vepřová...
1 rovná lžíce drceného česneku
1 rovná lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
pepř mletý
Dále:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Dip:
200 g zakysané smetany
1 lžička drceného česneku
1 lžička jemně strouhaného zázvoru
sůl
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou a pepřem, umícháme v hlubokém talíři kašičku, do které dáme připravená játra, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Během proležení játra několikrát promícháme.

  2. Během odležení jater si umícháme dip: do zakysané smetany přidáme rovnou lžičku jemně strouhaného česneku a zázvoru, osolíme a můžeme i opepřit. Dle požadované hustoty můžeme přidat trošku mléka.

  3. Odleželá játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Po osmažení ještě mírně osolíme a podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, hranolky...) a dipem ze zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!