Smažená obalovaná játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g jater dle chuti: drůbeží, králičí, vepřová...
- 1 rovná lžíce drceného česneku
- 1 rovná lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce sojové omáčky
- pepř mletý
- Dále:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
- Dip:
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička drceného česneku
- 1 lžička jemně strouhaného zázvoru
- sůl
- mléko dle potřeby
Postup Smažená obalovaná játra
Postup přípravy receptu
-
Játra dle vlastního výběru očistíme a pokrájíme na menší díly nebo plátky. Z nastrouhaného zázvoru a česneku se sojovou omáčkou a pepřem, umícháme v hlubokém talíři kašičku, do které dáme připravená játra, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Během proležení játra několikrát promícháme.
Během odležení jater si umícháme dip: do zakysané smetany přidáme rovnou lžičku jemně strouhaného česneku a zázvoru, osolíme a můžeme i opepřit. Dle požadované hustoty můžeme přidat trošku mléka.
Odleželá játra obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Po osmažení ještě mírně osolíme a podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, hranolky...) a dipem ze zakysané smetany.