Bramborový salát s květákem a brokolicí
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g oloupaných brambor
- 150 g květáku
- 150 g brokolice
- sůl
- 80 g majonézy nebo zakysané smetany
- 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice
- lák z okurek nebo feferonek, dle potřeby
- pepř mletý
Postup Bramborový salát s květákem a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky přisypeme k bramborám menší růžičky květáku a brokolice a povaříme na skus.
Zeleninu scedíme, nandáme na talíře, můžeme opepřit (není nutné) a přelijeme zálivkou, kterou jsme umíchali během vaření zeleniny z majonézy (zakysané smetany) a hořčice, dle potřeby naředili lákem z okurek či feferonek a dle chuti případně dosolili a opepřili.
Salát můžeme podávat jak teplý, tak i studený, například k rybě, řízku, sekané..., ale klidně i samostatně. Pro obměnu můžeme salát zpestřit jarní cibulkou, vařeným vejcem...