Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu
Recepty, RybySuroviny
- 2 pstruzi
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- 2 plátky citronu
- 50 g másla
- bazalka
- petrželka - kudrnka
- libeček(každý podle chuti)
- 2 stroučky česneku
- 3 PL citronového oleje
- koření na ryby
- brambory
- 2 stroučky česneku
- 2 Větvičky rozmarýnu
- koření na americké brambory
- 2 PL olivového oleje
- podle chuti sůl
Postup Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu
Postup přípravy receptu
-
Bylinky si natrháme na malé kousky česnek rozmačkáme a dáme do hmožďíře přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu.
Pstruha opláchneme ve studené vodě osušíme papírovou utěrkou z každé strany pstruha třikrát nařízneme mírně osolíme okořeníme kořením na rybu do zářezů dáme pastu a dáme na plech do každého pstruha dáme plátek citrnu a másla plátek másla dáme i na pstruha pokapeme citronovou šťávou.
Brambory pořádně umyjeme pod tekoucí vodou nakrájíme na 1/4 dáme do mísy přidáme otrhaný rozmarýn rozmačkaný česnek olej koření na americké brambory a mírně osolíme pořádně promícháme a dáme ne plech k pstruhům.
Troubu rozehřejeme na 220°C pečeme 20 minut, ke konci pečení asi na 5 minut zapneme gril a dopečeme (pečení a grilování je orientační záleží na troubě.) A pak už jíme.