Chřest v bylinkových omeletkách

Recepty, Předkrmy

Suroviny

4 ks chřestu
2 vejce
petrželka
pažitka
tymián
4 plátky libové anglické slaniny nebo šunky
sůl
čerstvě mletý pepř
citronová šťáva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odřízneme dřevnaté části, oloupeme ho a povaříme v osolené vodě s citronem, podle jeho velikosti 5-10 minut.

  2. Vejce rozklepneme do misky, přidáme 2 lžíce studené vody, osolíme, opepříme, našleháme a vmícháme jemně pokrájené bylinky.

  3. Na menší pánvičce rozehřejeme trochu oleje, vlijeme čtvrtinu vaječné hmoty.

  4. Když vejce trochu ztuhnou, položíme na ně plátek anglické slaniny a omeletku doděláme.

  5. Tato připravíme i další tři.

  6. Do ještě teplých zabalíme chřest a podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!