Chřest v bylinkových omeletkách
Recepty, PředkrmySuroviny
- 4 ks chřestu
- 2 vejce
- petrželka
- pažitka
- tymián
- 4 plátky libové anglické slaniny nebo šunky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva
- olej na smažení
Postup Chřest v bylinkových omeletkách
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odřízneme dřevnaté části, oloupeme ho a povaříme v osolené vodě s citronem, podle jeho velikosti 5-10 minut.
Vejce rozklepneme do misky, přidáme 2 lžíce studené vody, osolíme, opepříme, našleháme a vmícháme jemně pokrájené bylinky.
Na menší pánvičce rozehřejeme trochu oleje, vlijeme čtvrtinu vaječné hmoty.
Když vejce trochu ztuhnou, položíme na ně plátek anglické slaniny a omeletku doděláme.
Tato připravíme i další tři.
Do ještě teplých zabalíme chřest a podáváme s čerstvou zeleninou.