Houstičky levné a nadýchané

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 ml vlažné vody
50 g rozpuštěného tuku Lando
1 lžička cukru
2 lžičky soli
450 g hladké mouky
1/2 čerstvého droždí (nebo 1 sáček sušeného)
mák
hrubá sůl
sezamová semínka
1 vajíčko(stačí jen bílek)

Postup přípravy receptu

  1. Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto.

  2. Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého kousku si uválíme 3 nožičky na pletení housek, jako když pleteme copánek. Dáváme si je rovnou na plech, necháme je ještě 15-20 minut přikryté kynout, potom je pomažeme vajíčkem(stačí bílkem) a posypeme hrubou solí a semínky, nebo mákem-jak kdo má rád já dělám půl na půl.

  3. V troubě upečeme na 200°C asi tak 15-20 minut-chce to hlídat!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!