Nepečený ovocný srnčí hřbet

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 bílky
2 sáčky želatiny
2 měkké tvarohy
dle chuti cukr
citronová šťáva z 1 citronu
ovoce pokrájené:
jahody
nektarinky
maliny
dle fantazie/

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do tuha. Dva sáčky želatiny rozpustíme dle návodu. Po zahřátí a rozpuštění přidáme šťávu z citronu. Směs promícháme s předem vyšlehaným tvarohem, do něhož dle chuti zašleháme moučkový cukr.

  2. Do formy na srnčí hřbet si dáme potravinovou průhlednou folii, lehce jí namočíme. Nalijeme část tvarohové hmoty, posypeme připraveným ovocem a přelijeme zbytkem hmoty.

  3. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Pak pomocí folie moučník vytáneme, pokrájíme a dle chuti můžeme ještě dozdobit mátou, čokoládovou polevou a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!