Nepečený ovocný srnčí hřbet
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 bílky
- 2 sáčky želatiny
- 2 měkké tvarohy
- dle chuti cukr
- citronová šťáva z 1 citronu
- ovoce pokrájené:
- jahody
- nektarinky
- maliny
- dle fantazie/
Postup Nepečený ovocný srnčí hřbet
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do tuha. Dva sáčky želatiny rozpustíme dle návodu. Po zahřátí a rozpuštění přidáme šťávu z citronu. Směs promícháme s předem vyšlehaným tvarohem, do něhož dle chuti zašleháme moučkový cukr.
Do formy na srnčí hřbet si dáme potravinovou průhlednou folii, lehce jí namočíme. Nalijeme část tvarohové hmoty, posypeme připraveným ovocem a přelijeme zbytkem hmoty.
Dáme ztuhnout do lednice.
Pak pomocí folie moučník vytáneme, pokrájíme a dle chuti můžeme ještě dozdobit mátou, čokoládovou polevou a pod.