Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Recepty, ZavařeninySuroviny
- Nálev:
- 1 l octa
- 2 l vody
- 10 dkg soli
- 45 dkg cukru krupice
- 8 g anýzu
- 12 g kmínu
- 12 g fenyklu
- 8 kg červené řepy
Postup Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na nálev svaříme v hrnci a necháme zaklopené i s kořením odstát nejlépe do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření. Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená.
Řepu omyjeme a uvaříme i se slupkou do poloměkka. Vychladlou oloupáme a nakrájíme dle potřeby (kolečka, kostičky). Jde to i kolečkem na bramborový salát.
Dáme do vymytých sklenic, zalijeme přecezeným nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme cca 20 min, já říkám do bublin, jakmile jsou ve skleničce. Víčkem dolu necháme vychladnout.