Šlehačkový závin
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g šlehačky (bílý jogurt, tvaroh)
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 125 g másla
- strouhanka
- jablka cca 6 ks
- rozinky
- vanilkový cukr
- cukr
- skořice
Postup Šlehačkový závin
Postup přípravy receptu
-
Mouku, šlehačku, vejce, prášek do pečiva - smícháme, přidáme rozkrájené máslo, vypracujeme těsto.
Rozdělíme na 3 kusy.
Z každého rozválíme plát, posypeme na másle osmahnutou strouhankou, poklademe jablky (strouhaná, na plátky..), posypeme skořicí, vanilkovým a normálním cukrem, dáme rozinky, možno i sekané ořechy.
Upečeme v předehřáté troubě, potíráme rozšlehaným žloutkem s vodou. Hotové pocukrujeme.