Šlehačkový závin

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 g šlehačky (bílý jogurt, tvaroh)
2 vejce
1 prášek do pečiva
125 g másla
strouhanka
jablka cca 6 ks
rozinky
vanilkový cukr
cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, šlehačku, vejce, prášek do pečiva - smícháme, přidáme rozkrájené máslo, vypracujeme těsto.

  2. Rozdělíme na 3 kusy.

  3. Z každého rozválíme plát, posypeme na másle osmahnutou strouhankou, poklademe jablky (strouhaná, na plátky..), posypeme skořicí, vanilkovým a normálním cukrem, dáme rozinky, možno i sekané ořechy.

  4. Upečeme v předehřáté troubě, potíráme rozšlehaným žloutkem s vodou. Hotové pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!