Křupavé čokoládové koláčky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 vejce
- 100 g měkkého másla
- 150 g hladké mouky
- 75 g hnědého cukru
- 50 g moučkového cukru
- 1/2 menší čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 150 g čokolády na vaření
- 1/2 čajové lžičky vanilkové esence
Postup Křupavé čokoládové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Zapni troubu. Čokoládu nalámej na malé čtverečky a vlož do sáčku. Pytlík dej na destičku. Pomocí válečku čokoládu rozdrť. Dávej přitom pozor na prsty!
V míse rozetři máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Postupně přimíchej vejce. Vmíchej mouku, sůl, vanilku a jedlou sodu. Pak přisyp kousky čokolády a vše promíchej.
Na plechu vyloženém papírem na pečení tvoř 2 lžičkmi kopečky. Nech mezi nimi mezery.
Peč 10-15 minut, až začnou koláčky zlátnout. Potom vyndej plech z trouby a nech koláčky 5 minut tuhnout. Nakonec je přenes na mřížku, aby vychladly.