Křupavé čokoládové koláčky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 vejce
100 g měkkého másla
150 g hladké mouky
75 g hnědého cukru
50 g moučkového cukru
1/2 menší čajové lžičky soli
1/2 čajové lžičky jedlé sody
150 g čokolády na vaření
1/2 čajové lžičky vanilkové esence

Postup přípravy receptu

  1. Zapni troubu. Čokoládu nalámej na malé čtverečky a vlož do sáčku. Pytlík dej na destičku. Pomocí válečku čokoládu rozdrť. Dávej přitom pozor na prsty!

  2. V míse rozetři máslo s cukrem do krémově hladké hmoty. Postupně přimíchej vejce. Vmíchej mouku, sůl, vanilku a jedlou sodu. Pak přisyp kousky čokolády a vše promíchej.

  3. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvoř 2 lžičkmi kopečky. Nech mezi nimi mezery.

  4. Peč 10-15 minut, až začnou koláčky zlátnout. Potom vyndej plech z trouby a nech koláčky 5 minut tuhnout. Nakonec je přenes na mřížku, aby vychladly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!