Risone verde
Recepty, TěstovinySuroviny
- 200 g těstovinové rýže
- 150 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 50 g kešu oříšků
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku
- směs čerstvých bylinek (pažitka, petrželka apod.)
- + mozzarella k podávání
Postup Risone verde
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit do osolené vody podle návodu na obalu. Zatím uděláme hráškové pesto, hrášek dáme vařit se lžící vody do mvt 700W / 2 min nebo uvaříme klasicky na zkus a pak ihned dáme do ledové vody, aby si zachoval barvu.
Hrášek dáme do mixéru (processoru nebo do nádoby, ve které lze mixovat ponorným mixérem), přidáme kešu oříšky, česnek, olej, bylinky, vývar a lehce promixujeme, aby zůstaly kousky.
Pesto promícháme s těstovinovou rýží. Kdo chce, přidá natrhanou mozzarellu. Moc dobré je samotné nebo jako příloha ke grilovanému kuřeti.