Křidélka v pivním těstíčku s nivou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8-10 křidélek
3/4 hrnku světlého piva 10°
60 g nastrouhané nivy
1 vejce
3 lžíce hladké mouky + podle potřeby
1 lžíce solamylu
lžička hořčice
1/2 lžičky sušeného česneku
mletý pepř
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka zbavíme špiček a dáme je vařit na cca 15 minut. Poté je vytáhneme, necháme oschnout a vychladnout.

  2. Mezitím připravíme těstíčko z piva, nivy nastrouhané na jemno a zbytku surovin. Solíme až nakonec, sýr je dost slaný.

  3. Křidélka nejprve obalíme hladké mouce, pak v těstíčku a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo jen tak s dobrým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!