Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8-10 křidélek
- 3/4 hrnku světlého piva 10°
- 60 g nastrouhané nivy
- 1 vejce
- 3 lžíce hladké mouky + podle potřeby
- 1 lžíce solamylu
- lžička hořčice
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- mletý pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Postup přípravy receptu
-
Křidélka zbavíme špiček a dáme je vařit na cca 15 minut. Poté je vytáhneme, necháme oschnout a vychladnout.
Mezitím připravíme těstíčko z piva, nivy nastrouhané na jemno a zbytku surovin. Solíme až nakonec, sýr je dost slaný.
Křidélka nejprve obalíme hladké mouce, pak v těstíčku a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborami nebo jen tak s dobrým dipem.