Pomalu pečené kuře v pečícím sáčku na cibuli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (cca 1200-1300 g)
- 3 střední cibule
- 3 mrkve
- 1 palice česneku neloupaný a překrájený na půl
- 1 plátek másla
- grilovací nebo koření na kuře
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- (pečící sáček na pečení)
Postup Pomalu pečené kuře v pečícím sáčku na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené kuře okořeníme a pokapeme pár kapkami šťávy z citronu. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na klínky.
Máslo rozpustíme a kuře potřeme. Vložíme do sáčku s cibulí, mrkví a česnekem. Sáček uzavřeme, uděláme 2 malé dírky a vložíme do vyhřáté trouby na 220 st. Pečeme 15 minut, teplotu ztlumíme na 150 st. a pečeme dalších 60 minut. Po té sáček otevřeme (pozor na páru), polijeme výpekem a dopečeme při vyšší teplotě do křupava.