Pomalu pečené kuře v pečícím sáčku na cibuli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (cca 1200-1300 g)
3 střední cibule
3 mrkve
1 palice česneku neloupaný a překrájený na půl
1 plátek másla
grilovací nebo koření na kuře
sůl
pepř
citronová šťáva
(pečící sáček na pečení)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře okořeníme a pokapeme pár kapkami šťávy z citronu. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na klínky.

  2. Máslo rozpustíme a kuře potřeme. Vložíme do sáčku s cibulí, mrkví a česnekem. Sáček uzavřeme, uděláme 2 malé dírky a vložíme do vyhřáté trouby na 220 st. Pečeme 15 minut, teplotu ztlumíme na 150 st. a pečeme dalších 60 minut. Po té sáček otevřeme (pozor na páru), polijeme výpekem a dopečeme při vyšší teplotě do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!