Uzená polévka s celestýnskými nudlemi z Hrašky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr bujónu nebo uzeného vývaru
200 g uzeného masa
3 lžíce Hrašky
1 vejce
150-200 ml vody
sůl
olej
petrželka (nejlépe hladkolistá)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme Hrašku, přidáme vajíčko, sůl a tolik vody, aby vzniklo těstíčko jako na palačinky. Necháme chvilku odpočinout.

  2. Na pánvi rozpálíme trošku oleje a upečeme 1-2 palačinky. Stočíme je a nakrájíme na nudle. Vývar rozdělíme do šálků, do každého vložíme nudle, přidáme maso pokrájené na kostičky a hustě posypeme petrželkou.

  3. Příprava vývaru: do vařící vody vložíme kilogram uzeného masa, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a vaříme doměkka. Část masa použijeme k přípravě hlavního pokrmu a zbytek dáme do polévky. Když vařím uzené maso, vždy ho dávám do vařící vody, upřednostňuji chutné, šťavnaté maso před vývarem, který ale i tak je dostačující.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!