Pomalu pečená krůtí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí spodní stehna s kůží (800 g s kostí)
2 dkg chalupářské slaniny
mletý kmín
trocha mořské soli
čerstvý tymián
voda
Špenát:
1 jarní cibulka
100 g baby špenátových lístků
2 dkg chalupářské slaniny
1 ředkvička

Postup přípravy receptu

  1. Maso vykostíme a vyřežeme ty největší šlachy, z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou slaninu a snítky tymiánu, na ni položíme maso kůží nahoru a na ně přidáme ještě trochu tymiánu, podlijeme hrnkem vody.

  2. Přikryjeme pekáč a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Asi po hodině můžeme maso podlít výpekem a přilít trochu vody a nechám maso dopéct do růžova/doměkka. Podávala jsem se špenátem a bezlepkovými bramborovými knedlíky.

  3. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičku na tenké půlměsíčky a spolu se špenátem v kastrolu osmažíme na jemně nakrájené slanině.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!