Pomalu pečená krůtí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí spodní stehna s kůží (800 g s kostí)
- 2 dkg chalupářské slaniny
- mletý kmín
- trocha mořské soli
- čerstvý tymián
- voda
- Špenát:
- 1 jarní cibulka
- 100 g baby špenátových lístků
- 2 dkg chalupářské slaniny
- 1 ředkvička
Postup Pomalu pečená krůtí stehna
Postup přípravy receptu
-
Maso vykostíme a vyřežeme ty největší šlachy, z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou slaninu a snítky tymiánu, na ni položíme maso kůží nahoru a na ně přidáme ještě trochu tymiánu, podlijeme hrnkem vody.
Přikryjeme pekáč a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Asi po hodině můžeme maso podlít výpekem a přilít trochu vody a nechám maso dopéct do růžova/doměkka. Podávala jsem se špenátem a bezlepkovými bramborovými knedlíky.
Jarní cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičku na tenké půlměsíčky a spolu se špenátem v kastrolu osmažíme na jemně nakrájené slanině.