Kuře na tymiánu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg horních kuřecích stehen
- 50 g šunky
- 1 cibule
- 2 dl drůbežího bujónu nebo kuřecího vývaru
- 3 hřebíčky
- 5 kuliček nového koření
- tymián
- 5 PL smetany
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL másla
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup Kuře na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vykostíme, odblaníme, omyjeme studenou vodou, osolíme a opepříme.
Na pánvi s poklicí rozehřejeme máslo a kousky kuřete z obou stran restujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření, cibuli a na kostičky nakrájenou šunku. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.
V průběhu dušení podléváme vodou nebo zbytkem vývaru.
Jakmile je maso měkké, odstraníme koření a maso vyjmeme.
Mouku rozmícháme ve smetaně a zahustíme. Krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s těstovinami.