Kuře na tymiánu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg horních kuřecích stehen
50 g šunky
1 cibule
2 dl drůbežího bujónu nebo kuřecího vývaru
3 hřebíčky
5 kuliček nového koření
tymián
5 PL smetany
1 PL hladké mouky
1 PL másla
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, odblaníme, omyjeme studenou vodou, osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi s poklicí rozehřejeme máslo a kousky kuřete z obou stran restujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření, cibuli a na kostičky nakrájenou šunku. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  3. V průběhu dušení podléváme vodou nebo zbytkem vývaru.

  4. Jakmile je maso měkké, odstraníme koření a maso vyjmeme.

  5. Mouku rozmícháme ve smetaně a zahustíme. Krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!